lauantai 14. joulukuuta 2013

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua...

Miesväki oli ostoksilla ja naisväki käynnisti piparkakkutalkoot, joista nuorempi nainen kyllä puolivälissä hävisi :) Maistelun koittaessa kyllä oltiin sujuvasti paikalla. Aina mausteisesta tuoksusta tulee jouluinen tunne. Taustalla soi Celine Dionin iki-ihana joululevy. Näin joulun alla mulla on aina joulumusiikki soimassa ja kynttilöitä palamassa. Laitan oheen hieman kuvia leipomisen tuoksinasta. Samalla kun pesin KAIKKI muotit, päätin vihdoin laskea ne ja sain tulokseksi 92 kpl. Joka vuosi muutama uusi lisääntyy koriin. Kaikkia toki ei joka kerta käytetä, mutta valinnanvaraa ainakin riittää.
Piparkakuista saa tehtyä ihania kransseja kun valitse mieleisensä kuvion ja asettelee sitten sopivaan renkaaseen pellille. Jäähtyessää kovettuu niin että saa nauhalla seinällekin. Nuo lumitähdet ajattelin ripustaa silkkinauhalla kuuseen.

2 kommenttia:

  1. Moi Pauliina!

    Teillähän on piparimuotteja melkein yhtä paljon kuin meillä pikkuautoja. Huh. Jättääkö tuo vuorotyö jotenkin enemmän aikaa touhuta, kun tuntuu ettei viimeiseen vuoteen ole ehtinyt itse tehdä juuri mitään? Siis sinä aikana kun on taas ollut työelämässä. Kotona ollessa sentään jotakin ehti.
    Poikkea joskus kylässä http://tuhannentuherrusta.blogspot.fi

    Jenni

    VastaaPoista
  2. Kaipa se krooninen aikapula on aina vieraanamme. Mulla on vaan sellainen pysyvä luomisen tuska, että sitten jonain päivänä ei tehdäkään gourmet ruokaa vaan nautitaan nuudeleita, näin ehtii joskus askarrella jotakin ;) Ilman muuta käyn vierailemassa. Kiva kuulla sinusta!

    VastaaPoista