maanantai 23. joulukuuta 2013

Suklaasalamia

Tänään testasin huomista jouluaattoa varten uutta herkkua nimittäin suklaa salamia. Joo tiedän ettei kuulosta parhaalta, mutta on aikas hyvää. Eli paloitellaan kuivattuja karpaloita tai puolukoita, miksei myös luumu tai aprikoosi kävisi. Paloitellaan pähkinöitä ja manteleita maun mukaan. Ohjeessa oli suolapähkinöitä, mutta itse laitoin hassel-ja cashewpähkinää sekä kuorittuja manteleita. Kattilaan laitetaan 50g voita tai meillä maidotonta sunnuntai margariinia. Tähän sulatetaan sitten 200-300g tummaan suklaata sen mukaan paljonko kuivia aineita on. Sulaan suklaaseen sekoitetaan muut aineet, jäähdytetään hetki ja sitten kääritään leivinpaperiin ja laitetaan jääkaappiin. Kun on kovettunut kiinteäksi leikataan veitsellä siivuja. Tangon voi pyöräyttää tomusokerissa, jotteivät palat tartu toisiinsa niin helposti. Herkkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti