tiistai 17. joulukuuta 2013

Saaristoleipää

Pari päivää sitten tein jälleen vuotuisen urakan ja leivoin suuren saaristoleipämäärän. Joulun alla sitä vein lahjaksi ja töihinkin maistiaisiksi. On se vaan niin hyvää ja etenkin juustojen kanssa jouluna.
Resepti: 1 litra piimää, vaihtoehtoisesti myös appelsiinmehu sopii- 75g hiiva tai 1,5 pussia kuivahiivaa- 3dl tummaa siirappia- 3dl kaljamaltaita- 3dl vehnäleseitä- 3dl ruisjauhoja- 10dl vehnäjauhoja- 1rkl suolaa- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sulata joukkoon hiiva. Lisää kuivat aineet, sekoita huolellisesti. Seisota taikinaa 90 minuuttia liinan alla lämpimässä. Jaa taikina leipävuokiin, muista voitelu, jos metallivuuat. Täytä vuoka 2/3 täyteen. Seisota vuoissa vielä 30-60min. Paista uunin alatasolla 175 asteessa yhteensä 2 tuntia. 1h 15 minuutin jälkeen voitele pinta seoksella jossa on yksi osa siirappia ja kaksi osaa vettä. Toista sama 1h 30 min ja 1h 45min kohdalla. Näin kuoresta tulee upean kiiltävä.

2 kommenttia:

  1. Oli pakko kokeilla ja tuli tosi hyvää :) Ihanaa Joulunaikaa teidän perheelle!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä... ihan tuli jo vesi kielelle ja mieleen muistui saaristoleivän maku. Pitää kokeilla tätä reseptiä seuraavan kerran Suomessa ;)
    Oli myös kiva löytää tämä blogi.
    Toivottavasti teillä on ihana ja levollinen joulu!

    Ruut

    VastaaPoista